דוד שמש או חשמל אינו מוצר שמחזיק מעמד במשך שנים רבות ותקלות רבות עלולות לקרות בו. במקרים רבים הדוד ממוקם על גג בניין מגורים או בית פרטי והוא חשוף לפגעי מזג האוויר או החוץ והוא מורכב מחלקים או רכיבים עדינים שעלולים להיפגם מבלי שלבעליו של הדוד תהיה שליטה על כך. יחד עם זאת, כאשר יודעים על התקלות שעלולות להתרחש אפשר להתכונן מבעוד מועד בדרך הטובה ביותר וכך לפחות לדעת מה עלול להתרחש. כאשר יודעים אילו תקלות עלולות לקרות אפשר גם לדעת אילו תסמינים או תופעות ייראו כלפי חוץ וכך כאשר מופיע סימן כזה או אחר אפשר לשייך אותו לתקלה אפשרית וכשיוצרים קשר עם איש מקצוע – לומר בדיוק במה מדובר.
אילו תקלות עלולות להתרחש בדוד שמש או חשמל?
להלן תקלות נפוצות שעלולות לקרות לכל אדם ובכל דוד (דוד חשמל או שמש ללא אבחנה):
- הצטברות של אבנית סביב גוף החימום החשמלי – המים בישראל ידועים ככאלה שיש בהם הרבה מאד אבנית, כלומר מים קשים. כאשר מצטברת שכבת אבנית סביב גוף החימום אין מגע ישיר בינו לבין המים ולא יתבצע חימום יעיל.
- נזילת מים – נזילה עלולה להתרחש ממערכת צינורות המים או ממיכל המים עצמו. את הנזילה ניתן לאתר דרך רטיבות בקירות או על ידי שימת לב לחריגה בצריכת המים כפי שהיא מתבטאת בחשבון החשמל.
- תקלה בגוף החימום – כאמור, גוף החימום הוא חשמלי וככל מכשיר חשמלי אחר עלולות לקרות בו תקלות.
- קצר בדוד שמש – כאשר מפעילים את הדוד על ידי המתג האדום ומתרחש קצר חשמלי – זהו סימון שאחד מחוטי החשמל אינו מחובר כראוי או פגום. מכיוון שקשה מאד לאבחן באופן עצמאי את הבעיה חשוב להזמין חשמלאי מוסמך שמכיר את מערכת הדוד על מנת שימצא את הבעיה וכמובן יטפל בה.
- הדוד לא מחמם – כאשר יש תחושה שהדוד לא מחמם כמו שהוא אמור או שחל שינוי באופן החימום שלו – ייתכן מאד שישנה תקלה באחד (או יותר) ממרכיביו וחשוב להזמין איש מקצוע שיבין את הבעיה ויתקן את התקלה.
מה עושים כשיש תקלה בדוד שמש?
אנשי מקצוע מוכשרים ומנוסים מציעים שירותים הכוללים את דודי השמש והחשמל וחשוב לפנות אליהם כל אימת שמתעורר החשד לתקלה בדוד. גם חשמלאים או אינסטלטורים יוכלו לתת מענה, אם כי מוגבל. עדיף לפנות אל מי שהתקנה ותיקון של דודים הם תחום ההתמחות שלו וכך לבטח לקבל את השירות המקצועי ביותר.